Espolarte - Feliciano, a kardszárnyú delfin - Bálnavadasz-vizsga

Mivel úgy vélem, hogy egy vérbeli kardszárnyú delfinnek értenie kell a bálnavadászathoz is, beiratkoztam egy bálnavadász-tanfolyamra. Sajnos, amióta a nagy bálnák megritkultak, már ezek a tanfolyamok sem a régiek. Egyáltalán nem volt alkalmunk élő bálnákon gyakorolni, ehelyett egymáson és oktatóinkon gyakoroltuk az uszonyrángatás és a szájfelfeszítés fortélyait. Bár fogvédőt viseltünk, ez nagyon fájdalmas volt.

Volt némi lemorzsolódás, a vizsga napjára huszonegyen maradtunk. Izgatottan vártuk a vizsgafeladatot. Vizsgabiztosunk egy öreg, sokat próbált orca volt, akinek fiatal korában még egy kék bálnát is sikerült elejtenie. Erről mi nem is álmodtunk, de többen rebesgették, hogy egy hosszúszárnyú bálna is szerepelni fog a vizsgafeladatok között.

Ezek után meglepve láttuk, hogy a vizsgabizottságnak öt Minke-bálnát sikerült beszereznie, alig nagyobbakat, mint mi magunk. Mivel huszonegyen voltunk, egy-egy bálnára négyen jutottunk volna, sőt az egyikre öten. Mindannyian felháborodtunk, de a legjobban Fernolys, aki kijelentette, hogy Minke-bálnát csakis egyedül hajlandó megtámadni. Azzal nekirontott az egyik bálnának, és a torkába harapott. A vizsgabiztos szigorúan rászólt, hogy ne rongálja a vizsgadarabokat. Fernolys ott is hagyta a bálnát, aki néhány elismerő szót szólt barátunk ügyességéről, majd udvariasan elköszönt tőlünk, és megdöglött. Fernolys ezzel sikeresen letette a vizsgát, viszont most már öten jutottunk minden bálnára.

Ekkor megjelent egy hatalmas hím ámbrás cet. Elmesélte, hogy régóta tervezi, hogy kiúszik a partra, és ott megdöglik. Egy jószívű fóka azonban elmondta neki, hogy bálnavadász-vizsga lesz, ezért most jelentkezik vizsgadarabnak. A vizsgabiztos nagyon megörült, és nyolc önként jelentkezőt kért az ámbrás cet ellen. Kilencen voltunk fiúk a csoportban, Fernolyst nem számítva, és persze mind a kilencen ki akartunk állni ellene. A Valóvilágból ismert módon kiszavaztuk magunk közül a leggyengébbet, Ricardót. Ricardo magából kikelve tiltakozott.

Az ámbrás cet kijelentette, hogy ő is vizsgázni akar, mégpedig kardszárnyúdelfin-vadászatból. Azzal Ricardónak támadt, és teljes erővel fejbevágta a farkával. Ricardót orcamentővel kórházba vitték, de másnap belehalt sérülésébe.

Most mind a húszan rátámadtunk a bálnára, Fernolys is. Alig fértünk hozzá. Ő álla halála vérmosta fókán, diadallal várta be végét. A Minke-bálnák pedig megszöktek.

A vizsgabiztos mindenkinek elégségest adott, kivéve Ricardónak, aki megbukott. Azután megette a bálna nyelvét, mert, mint mondotta, nem lehet megállapítani, melyikünk végzett a bátor állattal.

A bálna posztumusz bizonyítványt kapott arról, hogy kardszárnyúdelfin-vadászatból jelesre vizsgázott.

Étkezési szokásaim
Honlapom